Energiruder - Spar penge med energiruder

Energiruder
Den nyeste teknologi indenfor energibesparende termoruder hedder energiruder. Energi ruder fungerer ved at de lukker mere varme ind i huset, end der lukkes ud. Vi er jo alle sammen som udgangspunkt interesseret i at spare på opvarmningen af huset, og ved at bruge de rigtige vinduer, er der mange penge at spare.

Gratis Solvarme
Der er mange måder at udnytte solens varme på, men den eneste der er gratis og vedligeholdelsesfri er det der hedder passiv solvarmeudnyttelse. Det går i alt sin enkelhed ud på at der bla kommer varme ind i huset via vinduerne. Når man så har lavenergiruder så kommer der varme ind i løbet af dagen, men den varme der tabes ud igennem ruderne er mindre end det der er kommet ind. Dette er faktisk gratis somvarme, og vil blive ved med at hjælpe med at opvarme boligen, så længe at energiruderne er optimale.

Energirude besparelse
Ved at udskifte de gamle ruder med energiglas, så opnår man en stor besparelse om året. Den gennemsnitlige besparelse ved at bruge energiruder vil være på flere tusinde kroner årligt. Der er mange faktorer der spiller ind, hvis man vil lave en mere præcis beregning, hvis man ønsker dette bør man snakke med en autoriseret glarmester eller energi specialist.
Men har man alm. termoruder som er 10-20 år gamle, så vil man normalt kunne tjene investeringen i enerigiruder hjem i løbet af 4-6 år.